Asiakastarinat

IT-palvelusopimus aloittavan yrityksen tukena

14.02.2024 | Asiakastarinat

IT-palvelusopimus aloittavan yrityksen tukena

 

Ruuvalli on Tuomas Lindholmin ja Kalle Alasen kesäkuussa 2023 perustama isännöintiyritys. Plusverkot on toiminut Ruuvallin kumppanina IT-infrastruktuurin asennuksessa ja ylläpidossa yrityksen ensimetreiltä saakka. Keskustelimme Tuomas Lindholmin kanssa yrityksen taipaleesta ja IT-tuen merkityksestä pk-yritykselle.

 

Varman ja luotettavan kumppanin tärkeys alusta saakka

– Kuten kaikilla aloilla, myös isännöintitoimiston toiminnassa nykyään on pidettävä tietoturvallisuus keskiössä, joten pidimme heti alusta tärkeänä rakentaa vankkaa pohjaa IT-infralle ja tietoturvalle.
Tästä alkoi yhteistyömme Ruuvallin kanssa.
– Koemme erityisen tärkeänä IT-kumppanimme luotettavuuden, erityisesti tietoturvasta kyseen ollen. Tunsimme Plusverkot entuudesta, sillä olimme työskennelleet yhdessä aikaisemmissa projekteissa ja todenneet palvelun hyväksi, joten valinta tuntui luonnolliselta.
Lähdimme rakentamaan yhdessä yrityksen IT:n ja tietoturvan perusteita heti Ruuvallin alkumetreiltä saakka. Koska IT-infrastruktuuria lähdettiin luomaan täysin nollasta, yhteistyöhömme on kuulunut muun muassa kaikki laitteistojen hankinnat sekä ohjelmistojen lisenssien hankinnat ja tietoturvan perustaminen. Liiketoiminnan käynnistämisen jälkeen fokuksemme on puolestaan ollut ohjelmisto- ja laitteistopäivityksissä, tietoturvan hallinnoinnissa, IT-tuessa toimistolla, sekä muissa vastaan tulevissa toimeksiannoissa.

IT-toimien ulkoistaminen yrityksen alkutaipaleella

Yritystä perustaessa on pohdittava monia kysymyksiä ja parhaan mahdollisen lähtöpisteen fasilitointia yrityksen toiminnalle. Monet näistä pohdinnoista johtavat yhteen kysymykseen: ulkoistaa vaiko ei?
– Ruuvallia perustaessa päätimme ulkoistaa kaikki IT-toimet. Totesimme, että riittävän oman osaamisen sekä ajan puutteen johdosta ulkoistaminen on kaiken kaikkiaan kustannustehokkaampi ratkaisu.
Monesti aloittavan yrityksen toiminta perustuu pitkälti rajallisen budjetin hyödyntämiseen mahdollisimman tehokkaasti ja siten mahdollisimman monen toiminnon hoitamiseen itse. Tietoturvallisuuden takaamista harkitessa on kuitenkin hyvä arvioida tarkasti oman osaamisen rajat ja riittävyys liiketoiminnan luonteen huomioiden.

Microsoft 365 IT:n pohjana

Ruuvallilla on käytössä monen muun yrityksen tavoin Microsoft 365.  Yhtenä maailman suosituimmista pilvipohjaisista tuottavuusympäristöistä, Microsoft 365 mahdollistaa niin yhteistyön tiimin kesken kuin tiedostojen ja asiakirjojen luonnin, muokkauksen ja säilytyksen, yrityksen sisäisen ja ulkoisen viestinnän, tehtävien hallinnan ja paljon muuta yrityksen tarpeiden mukaan. Ympäristön asentaminen ja soveltaminen yrityksen tarpeisiin on ollut yksi tärkeä pilari mutkattoman tietotekniikan luonnista Ruuvallille.

– Microsoft 365 oli jo käytössämme yksityisen palveluna, joten siirtymä yritysliittymään oli erittäin mutkaton. Palvelun selkeyden ja luontevuuden ansiosta kaikkiin tarvittaviin tiedostoihin on pääsyy niin puhelimella kuin selaimella, joten kaikki olennainen tieto on aina helposti saatavilla.

Microsoftin Zero Trust -malli mahdollistaa palvelun mutkattoman käytön taaten samalla sen tietoturvallisuuden. Malli perustuu periaatteeseen, että mihinkään toimintaan ei luoteta automaattisesti, vaan jokainen tietojärjestelmään tai resurssiin kohdistuva pyyntö arvioidaan ja varmennetaan erikseen. Zero Trust -mallin toteuttaminen onnistuu Microsoftin tuotteisiin rakennettujen toimintojen kuten monivaiheisen tunnistautumisen (MFA), organisaation ympäristön kattavan valvonnan, sekä Microsoftin kehittämien palvelujen kuten Microsoft Azure Active Directoryn, Microsoft Defenderin ja Endpointin avulla.

 

Asiakastyytyväisyys Plusverkkojen palvelun keskiössä

Tahdoimme vielä lopuksi kysyä Tuomakselta, mikä tekee Ruuvallista tyytyväisen Plusverkkojen asiakkaan.

– Palvelun ripeys ja asiantuntemus ovat ehdottomasti tärkeimpiä etuja. Mitä apua ikinä tarvitsemmekaan, sen myös saamme, ja kaikki tarvittavat asiat ovat tulleet ratkaistuiksi.

Otathan yhteyttä, mikäli tahdot lisätietoja Plusverkkojen palvelusta pk-yritykselle tai Microsoft 365 -palvelusta yrityksellesi!

 

Tuomas Lindholm

Isännöinti Ruuvalli Oy

 

 

 

Kuten kaikilla aloilla, myös isännöintitoimiston toiminnassa nykyään on pidettävä tietoturvallisuus keskiössä, joten pidimme heti alusta tärkeänä rakentaa vankkaa pohjaa IT-infralle ja tietoturvalle Plus Verkot Oy ja Microsoft 365 avulla.
Tuomas Lindholm CEO

Isännöinti Ruuvalli Oy

Lisää menestystarinoita